Nieuwsbrief
AUGUSTUS 2012
0
Nieuwsbrief augustus 2012


Electrawinds is een internationaal energiebedrijf dat actief is in groenestroomproductie en oplossingen uitwerkt voor de optimale verwerking van organische afvalstromen. Electrawinds ontwikkelt, bouwt en exploiteert kwalitatieve en innovatieve installaties die groene stroom produceren uit wind, zon en biomassa. Met deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van onze bedrijfsactiviteiten.

    Concessie voor offshore windpark Mermaid | België
    FlanSea zet eerste testboei uit | België
    Bouw Energo Zelena in finale fase | Servië
    Vijfde plaats voor Sven Decaesstecker
    Electrawinds ondersteunt Wind Energy Forum | Roemenië

Concessie voor offshore windpark Mermaid | België

De federale overheid heeft bij ministerieel besluit van 20 juli 2012 een domeinconcessie toegekend aan de tijdelijke handelsvennootschap Mermaid.  Met deze beslissing zijn alle 7 concessiegebieden voor de Belgische kust toegewezen. Het offshore project Mermaid komt er op initiatief van de Franse energiegroep GDF-Suez (35%) en het Belgische samenwerkingsverband Otary (65%) waar Electrawinds voor 12,5% in participeert.

 > Lees meer …

FlanSea zet eerste testboei uit | België

Het samenwerkingsproject FlanSea (Flanders Electricity from the Sea) heeft na bijna twee jaar onderzoek een eerste test boei uitgezet in de voorhaven van Oostende. Het gaat om een proefopstelling die op termijn tot een robuuste en duurzame golfenergieconvertor moet leiden. FlanSea is een initiatief van de Universiteit Gent in samenwerking met o.a. Electrawinds, AG Haven Oostende en DEME Blue Energy. 

 > Lees meer …

Bouw Energo Zelena in finale fase | Servië

De bouw van het eerste rendering bedrijf van Electrawinds in het Servische Indjija, gaat een laatste fase in. Na de civiele werken is gestart met de assemblage van de machineonderdelen. Energo Zelena zal vanaf het najaar 2012 slachtafval verwerken van de Servische vleesindustrie. Het gaat om dierlijke afvalproducten (CAT 1) die omgezet worden tot brandstof voor energieproductie. De verwerkingsinstallatie in Indjija beantwoordt aan het Clean Serbia project van de Servische regering dat het algemene afvalprobleem in Servië aanpakt.

 > Lees meer …

Vijfde plaats voor Sven Decaesstecker

De Belgische zwemmer Sven Decaesstecker heeft een vijfde plaats behaald op de paralympische spelen in Londen. Als Europees kampioen op de 200 meter wisselslag was hij één van de favorieten.  Electrawinds heeft Sven financieel gesteund bij zijn deelname in Londen en wenst hem van harte proficiat met deze prachtprestatie !

 > Lees meer …

Electrawinds ondersteunt Wind Energy Forum | Roemenië

Electrawinds is één van de partnerbedrijven van het Wind Energy Forum in Roemenië. Het jaarlijkse congres van de Roemeense windindustrie gaat door van 5 tot 7 september in Constanta.© 2012 Electrawinds NV/SA Oostende Belgiumwebdesign and development by Stardekk ×